Foto’s & film

Nu Place de la Famille actief is op Facebook èn Instagram is foto’s maken een automatisme geworden. Deze zomer maken we een promotie-video die grotendeels door een drone gefilmd wordt… zijn we doorgeslagen ?

Afgelopen winter bouwden we een nieuwe website. In dat nieuwe frame komen veel foto’s wat flets over. De beste foto’s van de speeltuin en zandbak zijn gemaakt (door gasten!) in één van de eerste seizoenen, met smalle platanen die nog nauwelijks schaduw bieden. We scrollen door ons archief met honderden (toegezonden) prachtige vakantiekiekjes van blije gezichten en uitstapjes. We vinden echter nauwelijks foto’s die iets vertellen over de Glamping anno nu.

“Maak zelf meer foto’s!” hoor ik Chris regelmatig zeggen. Met de Canon in een afgesloten kast gebeurt dat niet spontaan; en als gastvrouw met een Canon in je hand een rondje maken over het terrein levert veel vragen maar geen spontane foto’s op! Daarom besluiten we in het voorjaar dat we deze zomer een professional gaan inhuren. Met Lucas – documentaire-maker, fotograaf en de zoon van een vriendin – gaan we eind juni onze wensen en zijn ideeën bespreken.

Bij het nalopen/ moderniseren van de speurtochten in het voorjaar en het gereedmaken van de Glamping ontstaat de gewoonte om met m’n altijd-voor-de-pak telefoon ‘overal’ foto’s van te maken. Op familie-uitstapjes is Jilke gevraagd en ongevraagd m’n model; een opgeleverde tent, meubel of ruimte wordt vastgelegd en vaak voldoet een détail, de natuur of een doorkijkje als sfeerbeeld. Eenmaal open, fotografeer ik op de Glamping bijna dagelijks ouders of kinderen die zich vermaken. Pas daarna vraag ik of ik de foto zal doorsturen, mag gebruiken en/of zal wissen. Zo staan er intussen bijna 200 foto’s op ons insta profiel !

Jilke staat model in vogelpark

Jilke staat model in vogelpark

Lucas vindt de foto’s die ik dit jaar gemaakt heb PRIMA voor het doel ‘potentiële gasten informeren’.
Hij heeft een ander voorstel: een video maken met z’n drone, in plaats van overzichtsfoto’s.
“Je wilt niet de Glamping laten zien, maar een vakantie op de Glamping, de Place de la Famille-experience”.

Hij vraagt ons de Unique Selling Points op te schrijven vanuit een familie die vakantie komt vieren. Van de ingerichte safaritent bij aankomst, het zwembad en de stadsspeurtochten tot de gezellige maaltijden. “Dàt verhaal gaan we vertellen!” zegt hij. “Regelen jullie een familie die in het filmpje wil acteren?”.

De leden van dit – haastig- samengestelde gezin (half Frans, half Nederlands/Vlaams) worden ’s ochtends aan elkaar voorgesteld. De kids hoeven enkel zichzelf te zijn in het speelkasteel en het zwembad, hun ‘ouders-voor-een-weekend’ krijgen van Luca al snel regie-aanwijzingen om elkaar liefdevol aan te kijken … petje af, hoor!

Filmen op locatie: Salignac

Filmen op locatie: Salignac

Gelukkig vinden de gearriveerde gasten het leuk om actief te figureren tijdens de maaltijd op zondag en zo wordt de video (van 1 min. 08 sec.) nog mooier dan we hadden gehoopt. We plaatsen ‘em trots op onze home-page, als een prima weerspiegeling van al weer ons 8e seizoen.

Voor ons is de Place de la Famille ervaring de mix (of optelsom?) van ‘ontspannen, ontmoeten & ontdekken’ als familie, in de prachtige Dordogne. We zijn erg benieuwd hoe onze gasten hun Place de la Famille-ervaring vastleggen en delen. Dus dat wordt dit jaar – terug van weggeweest- het thema van een foto-wedstrijd. Het was een warme, droge en vooral heel gezellige zomer, we hebben er van genoten en danken al onze gasten voor hun bezoek !