Place de la Famille – kindvriendelijke glamping in de Dordogne

Ontspannen – ontdekken – ontmoeten

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Verbouwen en renoveren

Zo wordt Place de la Famille ieder jaar een beetje mooier!

Hierboven scroll je door een foto impressie van de verbouwing van het terrein en de gebouwen. Hieronder een beschrijving van de werkzaamheden…

In januari 2011 krijgen we de sleutel; in maart planten we 2000 stekjes in de oude moestuin, voor de vele hagen en plantsoenen.

In de mei-vakantie vegen we figuurlijk het hele terrein schoon: sorteren bouwmaterialen en stookhout in de schuren en rijden tientallen keren naar de stort.

In de zomervakantie (6 weken!) helpen vrienden en familie bij het slopen, zandstralen, vervangen van daken en creëren van de contouren van het plein, de parkeerplaats en de groentetuin achter het huis. De gele stenen die we tegenkomen worden verwerkt in muurtjes.

Chris blijft achter. Hij maakt 4 badkamers (waarvan 1 voor onszelf), een afwasgelegenheid en een tijdelijke professionele keuken in het badgebouw. En hij zorgt met een aannemer dat het woonhuis zo goed als klaar is, wanneer Loes en de kinderen met kerst arriveren.

In het voorjaar van 2012 wordt het zwembad opgeleverd. In de mei-vakantie bouwen we het speelkasteel/ de reuzebox, schilderen we de schuur en het badgebouw wit (van binnen èn van buiten), plaatsen we een hek rond het zwembad, een speeltoestel op het plein, we bouwen en lakken we de tentenvlonders, etc. etc. De wegen, het plein en de parkeerplaats worden verhard. We zijn nèt op tijd klaar voor de opening van het proefseizoen-met-3-tenten-in-de-achtertuin! We slapen zelf in onze camper en verhuren ons huis als ‘Vrijstaande gîte’ (totaal: 4 families).

Voor een klus-verslag van 2011/2012: bekijk onze aflevering van Ik Vertrek via uitzendinggemist.

In de winter van 2012/2013 zorgen we voor een keuken-kitchenette op het plein en 3 extra badkamers/ vlonders (voor tent 4 t/m 6). Het zwembad krijgt een vaste schaduwconstructie. Bovendien bouwen we achterin het badgebouw de ‘gîte Achterom’.  In de zomer van 2013 ontvangen we max. 8 families. Voor onszelf bouwen we een tuin(keuken)huisje langs de camper.

Die winter bouwen we 2 badkamers/vlonders voor tent 7 en 8. En de schuur achter het terras verbouwen we tot het hoofdgebouw met een receptieruimte, keuken, afwaskeuken, opslag en kantoor/speelruimte voor onze kids. Op het terras maken we vaste kindertafels en op het plein een grote zandbak. Privé: verkopen we de camper, we bouwen er een tuin(-met-2-slaapkamers-)huisje voor in de plaats. In de zomer van 2014 ontvangen we 10 families.

In de winter 2014/2015 werken we aan ‘puntjes op de i’ zoals een BBQ plaats; verharde paden op het tentenveld, het schilderen van de ramen en deuren van het ‘hoofdgebouw’. Alle ontdekkingskaarten worden geëvalueerd en bijgesteld. Op het overdekte terras bouwen we een Little People speelhoekje. We helpen de broer en schoonzus van Loes in Terrasson bij hun verbouwing. En bij onze eigen ‘zomerresidentie’ plaatsen we ‘het (tuin)huisje van Thije (8 jaar)’.

In de winter 2015/2016 kopen we een oud pandje in Sarlat, dat we verbouwen tot een gîte (Excellent Sarlat). Op de Glamping wordt het filtersysteem van het zwembad vernieuwd en we richten de technische en opslagruimtes van het badgebouw efficiënter in (dichte kasten voor de handdoeken en dekbedden bv.).

In de winter 2016/2017 geven we de gîte in Sarlat een overdekt terras en kleurige luiken. Het terras van de gîte Achterom wordt 2 keer zo groot en krijgt een overdekte entree. De BBQ plaats krijgt een schaduwconstructie, het plein krijgt een extra speeltoestel. Ook bouwen we een badkamer en vlonder voor tent 9: we gaan 11 families ontvangen! En bij onze ‘zomerresidentie’ wil Jilke (dan 8 en een half) ook een eigen (tuin)huisje, dus nu staan er 4 !

In de winter 2017/2018 gaan we weer vol aan de slag op de heuvel van (Excellent) Sarlat: we plaatsen een aanbouw langs de garage ONDER de gîte en transformeren de garage en aanbouw tot een tweede, moderne gîte. Nu met 1 ipv 2 slaapkamers maar qua keuken, oppervlakte, uitzicht en terras doet deze gîte niet onder voor de gîte boven. Kijk voor foto’s en info op www.excellentsarlat.com.