Wandelroutes vanaf het terrein

Place de la Famille heeft 2 wandelroutes uitgezet, met leistenen dakpannen waarop in het blauw of groen de cijfers 1 t/m 10 staan, plus een richtingspijl.

Wanneer je rechts van het badgebouw en tent 9 naar beneden loopt, zie je rechts op de boom de eerste ‘blauwe’ leisteen. Wandeling van ruim 2 km (klein uurtje met kinderen).

Vanaf de poort bij de Vrijstaande gîte is de ‘groene route’ uitgezet, 3 ½ km (ruim een uur met kinderen).

Je kunt bij de receptie een quizboekje meenemen waarbij je bij ieder bordje een vraag oplost of een DOE opdracht uitvoert.

Op de achterkant een korte beschrijving van de DOE-QUIZboekjes.

(DOE-)QUIZ-BOEKJES

Tijdens de blauwe of groene route kom je bordjes nummer 1 t/m 10 tegen. Neem een quiz-boekje mee, je vindt deze in de receptie met daarin 10 QUIZ-vragen of 10 DOE-opdrachten: 1 voor ieder bordje!

Tijdens een auto-rit, bij een meertje of gewoon op het terras bepaal je zelf: ‘Volgende vraag!’ of ‘Volgende opdracht!’

Kies de quiz uit, die de deelnemers aan-spreekt en pas de vragen of opdrachten waar nodig wat aan (leeftijd / aantal deelnemers).

Hier een korte beschrijving:

1. Ridder- Quiz voor de allerkleinsten
3-5 jaar. In deze quiz zie je hoe Koen een ridder wordt en wat daar zo leuk aan is. De antwoorden op de vragen zijn allemaal te vinden in de plaatjes… dus een quiz voor kinderen die goed kunnen kijken!

2. Quiz Kleed de Ridder
5-8 jaar. Weet jij waarom een ridder langer dan een uur bezig was om zich aan te kleden voor een toernooi of veldslag? In deze quiz zie je hoe een ridder en zijn paard zich stap voor stap aankleden & voorbereiden.

3. Doe-Quiz Hoe word ik een Grote draak?
3-9 jaar. Twee kinderen vinden een draken-ei en gaan het draakje opvoeden. Ze hebben een training bedacht van 10 lessen… doe je mee?

4. Quiz Châteaux Forts
6-9 jaar. Over burchten en kastelen. Waarvoor dienen de slotgracht en de donjon? Je kunt je voorbereiden op een bezoek aan bijvoorbeeld Château Castelnaud. Wanneer je deze quiz gedaan hebt, dan kun je je goed voorstellen hoe het er vroeger heeft uitgezien.

5. Quiz Echte Ridder Koen
5-9 jaar. In deze quiz volg je Ridder Koen van kleuter tot ridder en zo kom je er achter hoe het leven van een ridder Echt was. Geen sprookjes, maar wel leuke vragen, hoor. De informatie [tussen haakjes] maakt het ook interessant voor 7+.

6. Doe-Quiz: hoe bal-handig ben jij?
4 jaar en ouder. Je maakt één (of meer) tweetal(len) en probeert zoveel mogelijk opdrachten GOED uit te voeren. Bijv. een bal 3 keer overgooien, zonder ‘em te laten vallen.
Voor tijdens een wandeling of gewoon op het terrein of bij een meertje… Nodig: een niet te kleine, lichte bal.