info@placedelafamille.nl Direct Reserveren Ook nog open in September, lekker nazomeren!

KINDVRIENDELIJK

Aan alles is gedacht voor een ontspannen vakantie met kinderen tot 10 jaar. Super voor de kinderen en zeker ook ouder-proof!

Baby, dreumes, peuter


Kom je naar Place de la Famille met een baby of dreumes dan zetten we graag (en gratis) een kinderstoel en ledikantje voor je klaar. Er staat een commode in de badkamer en een doos duplo in de safaritent. Op het plein is er o.a. een reuze box en een little people hoek. (meer…)

Kleuters 3 – 6 jaar


Op deze leeftijd gaan de kids er zelf op uit om te kijken of de buurkinderen al wakker zijn, of er al iemand in het speelkasteel is, om het brood te gaan halen uit de broodkast, al dan niet van het juiste plankje… Het terrein is overzichtelijk, ze kennen snel de weg.

Op het plein vermaken ze zich in het speelkasteel, in de zandbak en speeltuin, aan tafel met spelletjes en puzzels. Wat valt er veel te ontdekken. Drie keer per week kunnen ze op het plein smullen van een kindermenu, met hun nieuwe vriendjes. Op donderdagavond na de BBQ staat de muziek klaar voor de kinderdisco. En op maandagochtend organiseren we een kinderfeest-zonder-jarige-job. (meer…)

Kids 6 – 10 jaar


Ook kinderen van 6 tot 10 jaar vermaken zich prima op de camping. Deze ‘oudsten’ zie je een speurtocht, verstoppertje of een optreden ‘organiseren’; kunnen met elkaar of met hun ouders een bordspel, potje tafelvoetbal of pingpong spelen. Bouwen in het speelkasteel, wedstrijdjes op het voetbalveld of in het zwembad…

Alle genoemde uitstapjes zijn leuk t/m 10 jaar en bovendien kunnen zij vanaf 5 jaar mee in een kano; op een (aanhang)fiets over het Velo Vert (oude spoorbaan dus relatief vlak) en vanaf 7 jaar lòs op een luchtkussen òp het meertje van Tamnies. (meer…)

Ouder-proof


Drukke ouders komen tot rust in de landelijke, groene omgeving. Overal is aan gedacht, dus je komt aan jezelf, dat boek en elkaar toe. Via de kinderen is er ook snel contact met de andere ouders.

Ontspanning door inspanning? Een kwart van de ouders brengt hun ATB, racefiets of trimschoenen mee; het aantal GPS-routes breidt zich ieder jaar uit.

Via de kinderen wordt het contact snel gelegd. De buren hebben ook kleine kinderen die de eerste dagen vroeg wakker zijn… Als de kids in bed liggen, kunnen de ouders nog een drankje of spelletje doen. Op dinsdagavond organiseren we voor de ouders die daar zin in hebben een pubquiz op het plein. 

Met het hele gezin gezellig eten op het plein, luieren rond het zwembad, lunch of BBQ op het tentenveld. In het hoogseizoen met meerdere families een eetmarkt bezoeken met lange tafels en live muziek in Saint-Géniès of Salignac?

En af en toe zie je op een middag vooral papa’s of vooral mama’s op het terrein omdat hun partners samen zijn gaan winkelen, klimmen of kanoën…

Waar je ook aan toe kunt komen: een boek uit-lezen. Op je terras, met een fleecedeken rond je benen en zicht op de roodkleurende lucht..