+33 6 45 08 62 90 info@placedelafamille.nl

Kleuters 3 – 6 jaar


Op deze leeftijd gaan de kids er zelf op uit om te kijken of de buurkinderen al wakker zijn, of er al iemand in het speelkasteel is, om het brood te gaan halen uit de broodkast, al dan niet van het juiste plankje… Het terrein is overzichtelijk, ze kennen snel de weg. Op het plein vermaken ze zich in het speelkasteel, in de zandbak en speeltuin, aan tafel met spelletjes en puzzels. Wat valt er veel te ontdekken. Als kindermenu vullen en smullen zij prikkers met lekkere en gezonde hapjes zoals tomaatjes, blokjes kaas, aardappelbolletjes, kipnuggets en druiven. Of snoepen ze van de high tea. NIEUW IN 2019: Op donderdagavond na de BBQ staat de muziek klaar voor de kinderdisco. En op maandagochtend organiseren we een kinderfeest-zonder-jarige-job. Als uitstapje een speurtocht, naar een apenpark of klimbos?

ACCOMMODATIE/ SANITAIR – Voor de kleuters staat er een junior-stoel, een bak duplo, een bed met uitvalbescherming en een kinder-tuinsetje. In het voor- en naseizoen plaatsen we een eenvoudig gaskacheltje in de safaritenten, zodat het er ’s avonds en ’s ochtends snel aangenaam warm is. Ook liggen er fleecedekens.
In de badkamer staan een opstapje en potje (en die mag best mee naar de tent voor ’s nachts!). Je kunt alle dagen, uitgezonderd de zaterdag, een wasje laten draaien.

SPELEN/ PLEIN/ ZWEMBAD – Het terrein is overzichtelijk, ze kennen snel de weg. Laat maar gaan; het zwembad is omheind en de kinderen zijn met al die ouders nooit helemaal ‘uit het oog’.

Op het plein vermaken de kleuters zich in het speelkasteel, in de zandbak en speeltuin, aan tafel met spelletjes en puzzels. Op het voetbalveldje lopen ze lekker in de weg, in het zwembad gaan ze steeds een treetje dieper. Wat valt er veel te ontdekken en te leren.
In de boekenkast in de receptie kiezen ze een voorlees- of ‘ik kan al bijna zelf-lezen’-boek. Of komen ze naar buiten met een kleurplaat en de emmer met kleurpotloden? Er zijn ook toiletten op het plein, da’s praktisch!

Als kindermenu vullen en smullen zij prikkers met lekkere en gezonde hapjes zoals tomaatjes, blokjes kaas, aardappelbolletjes, kipnuggets en druiven. Of snoepen ze van de high tea.

NIEUW IN 2019: Op donderdagavond na de BBQ staat de muziek klaar voor de kinderdisco. En op maandagochtend organiseren we een activiteit voor de kinderen: een kinderfeest-zonder-jarige-job. Bijvoorbeeld Levend Ganzenbord of een speurtocht. Evt. in twee leeftijdsgroepen.

UITSTAPJES – Met een beetje hulp kunnen zij de speurtochten in de steden of rond het terrein ‘oplossen’. En wat een avontuur om naar een apenpark of klimbos met blote voeten pad te gaan waar voor 4-5 jarigen al hele leuke klauterbanen zijn uitgezet!
Qua binnenactiviteiten is er een binnenspeeltuin en een zwembad in Brive, een chocolademuseum in Terrasson en een mechanische-poppen-museum in Souillac.