info@placedelafamille.nl Direct Reserveren Ook nog open in September, lekker nazomeren!

Kleuters 3 – 6 jaar


Op deze leeftijd gaan de kids er zelf op uit om te kijken of de buurkinderen al wakker zijn, of er al iemand in het speelkasteel is, om het brood te gaan halen uit de broodkast, al dan niet van het juiste plankje… Het terrein is overzichtelijk, ze kennen snel de weg.

Op het plein vermaken ze zich in het speelkasteel, in de zandbak en speeltuin, aan tafel met spelletjes en puzzels. Wat valt er veel te ontdekken. Drie keer per week kunnen ze op het plein smullen van een kindermenu, met hun nieuwe vriendjes. Op donderdagavond na de BBQ staat de muziek klaar voor de kinderdisco. En op maandagochtend organiseren we een kinderfeest-zonder-jarige-job.

ACCOMMODATIE/ SANITAIR – Voor de kleuters staat er een junior-stoel, een bed met uitvalbescherming, extra fleecedeken/klamboe en een doos duplo. In het voor- en naseizoen plaatsen we een eenvoudig gaskacheltje in de safaritenten, voor ’s avonds en ’s ochtends. In de badkamer staan een opstapje en potje (en die mag best mee naar de tent voor ’s nachts!).

SPELEN/ PLEIN/ ZWEMBAD – Het terrein is overzichtelijk, ze kennen snel de weg. Laat maar gaan; het zwembad is omheind en de kinderen zijn met al die ouders nooit helemaal ‘uit het oog’.
Het speelkasteel met de reuze lego en ballenbak is de ontmoetingsplek bij uitstek; in het zwembad gaan ze steeds een treetje dieper. Kom je naar het kinderfeest-zonder-jarige-job? Gaan we Levend Ganzenbord spelen, bijvoorbeeld.

Als kindermenu vullen en smullen zij van prikkers met lekkere en gezonde hapjes zoals tomaatjes, blokjes kaas, aardappelbolletjes, kipnuggets en druiven. Of snoepen ze van de high tea.

UITSTAPJES – Met een beetje hulp kunnen kleuters de speurtochten in de steden of rond het terrein ‘oplossen’. En wat een avontuur om naar een apenpark of klimbos met blote voeten pad te gaan! Een keer te warm of te nat? Bezoek een binnenspeeltuin of zwembad in Brive, het chocolademuseum in Terrasson of het mechanische-poppen-museum in Souillac.