Ontdekkingskaart waterplezier

Lokaties dieren- en familieparken

Lac du Causse

Lac du Causse

Bij Brive ligt Plan d’eau Lac du Causse. In de Noord-Oosthoek van het meer is een zandstrand waar je een restaurant, waterfietsverhuur, klimrek en picknicktafels vindt. Er is in de zomer een strandwacht en het ondiepe gedeelte is afgezet met boeien. De afgelopen zomers lag er een groot luchtkussen op het water voor kinderen vanaf 7 jaar. Veel ruimte, mooie ligging, omzoomd met bomen en geen auto of parking te zien aangezien de weg en parkeerplaatsen hoger liggen dan het meer. Vergeet de emmers en schepjes niet! Je kunt er ook een fiets huren en 10km rond het meer fietsen. (meer…)

Lac de Tamnies

Tussen St. Géniès en Les Eyzies ligt een véél kleiner maar eveneens leuk zwemmeer met zandstrand, Lac de Tamnies. In het hoogseizoen is er een strandwacht en kun je er een drankje en snack kopen. De afgelopen zomers lag er een groot luchtkussen op het water voor kinderen vanaf 7 jaar. Buiten het hoogseizoen is het heerlijk spelen op het zandstrandje. Voldoende schaduw op het gras rondom. (meer…)

Picknicken aan de rivier

Er zijn veel plekjes langs het water waar het goed vertoeven is met zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Pootje baden, steentjes in het water gooien of stapelen, kijken naar de kano’s. Enkele tips: bij de brug van Castelnaud is een ligweide, of loop je bij restaurant La Plage naar beneden naar het water; bij St. Julien de Lampon, over de brug rechts en links vind je een snackbar met terras.
Carsac (Halte nautique du Rocher de la Cave) achter camping ‘Le Rocher de la Cave’ kiezelstrandje aan de Dordogne met toiletten. (meer…)

quercyland

Buiten zwembad Souillac

In Souillac is Quercyland leuk met kinderen die kunnen zwemmen: mega glijbanen, luchtkussens, vijf verschillende, verwarmde baden en een heleboel bij-activiteiten, zoals luchtkussens. Echt een dagje uit; je kunt er ook eten. (meer…)

Kanotochten

Er zijn tientallen kanoverhuurbedrijven voor een tocht over de Dordogne- of Vézère rivier. LET OP: minimum leeftijd is 5 jaar !

Op de Dordogne vaar je tussen Carsac en Milandes (totaal 25 km, 5 uur) met als mooiste stuk Vitrac Port tot Beynac (15 km, 2.5 uur of vanaf Cenac 10 km), langs Domme, La Roque Gageac, Château Castelnaud, Les Jardins de Marqueyssac en het Château van Beynac. Als je de auto in Beynac of Castelnaud neerzet en je door een kanobedrijf naar het startpunt laat brengen, … hoef je na de kanotocht niet te wachten op de pendelbus. Onderweg zijn veel (kiezel)strandjes met snackbars en picknickplaatsen.

Op de Vézere vaar je tussen Montignac en Les Eyzies (totaal 30 km, 7 uur!). Het mooiste stuk van deze route ligt tussen Thonac en Tursac (12 km, 3 uur) langs Saint Léon sur Vézère, la Roque Saint Christophe en la Maison Forte de Reignac. Bijvoorbeeld: Aventure Plein Air (te vinden bij Saint-Léon-sur-Vézère). (meer…)

gabares norbrt

Les Gabarres

Les Gabarres Norbert of Gabarres Caminade (La Roque Gageac)
Vaar (6,5 km) langs 5 van de mooiste kastelen van de vallei van de Dordogne. Duur: 55 minuten. Je krijgt een koptelefoon voor een toelichting in je eigen taal! Reserveren kan gratis (tel. 05 53 29 40 44 of 05 53 29 40 95), of ga op de bonnefooi want er zijn voldoende leuke terrasjes om een eventuele wachttijd te overbruggen. Vergelijkbaar: Gabarres de Beynac (Beynac ligt op 10 km van Sarlat). Duur: 50 minuten. (meer…)