Over PdlF

Contact en ligging


Neem contact op via ons e-mailadres.

LIGGING

Place de la Famille ligt in het Franse departement Dordogne, ook wel Perigord genoemd. De glamping is landelijk gelegen in een glooiend landschap te midden van bos, walnootplantages en weilanden. Op een half uur rijden vind je verschillende leuke stadjes o.a. Sarlat, Montignac en Brive. Vanaf Utrecht is het 970km en enkel het laatste half uur over provinciale wegen. Vanaf Brussel is het 820km.

Place de la Famille

Chris en Loes Schepers – van der Vleuten
La Mauratie
24590 Jayac, Frankrijk
00 33 (0)6 45 08 62 90

GPS coördinaten:
breedtegraad 45°00’21.99″N
lengtegraad 1°21’41.25″O

Als je ons adres in je navigatie systeem niet kunt vinden, probeer dan eens La Moratie in Paulin. Dat is het adres van onze overburen.Reismogelijkheden

We hebben drie reismogelijkheden van Nederland/België naar onze glamping in de Dordogne voor je uitgewerkt.

MET DE AUTO

Met de auto rijd je tot Brive over de snelweg (deels tolweg) en de laatste 30 minuten over provinciale wegen. Parijs is, in het midden van de reis, ook het vertragende midden van de zandloper: waar vele wegen samenkomen en over de binnen- en buitenring worden geleid. De ANWB raadt aan om de heenweg Bordeaux aan te houden en zo via de buitenring (A86) de binnenstad te mijden (voor de terugweg Lille aanhouden). Probeer het tijdstip van vertrek zo te plannen, dat je buiten de spits bij Parijs aankomt. Ben je Parijs voorbij (dit geldt zowel de heenweg als de terugweg) dan kun je gaan rekenen op de ‘verwachte aankomsttijd’ van de navigatie. Waarom zou je de terugweg niet zo plannen dat je om 01.00 uur thuis aankomt en de kinderen slapend in hun eigen bed legt? Of rijd ’s nachts terug en vraag of je de kinderen om 07.00 uur bij oma of de oppas mag afzetten om zelf die ochtend bij te slapen!

De rit (vanaf Utrecht-stad zo’n 1000 km) verdelen over 2 dagen is natuurlijk ook mogelijk. Overnacht in een eenvoudig en “snel” hotel waar de snelweg een stad raakt. Dat kan bij Orleans waar alle grote ketens op hetzelfde terrein zitten (Campanile, Formule 1, …) en familie-kamers verhuren. Je kunt er 24/7 inchecken met een credit card. Er is best wat te bekijken en beleven voor de kinderen. Een charmante chambre d’hôtes (pension) met een tuin/zwembad is natuurlijk een relaxter idee, maar let wel op hoe ver deze van de snelweg afligt. Je zit vast niet op een omweg van meer dan een uur te wachten.

Je weet het wel: neem voldoende eten, drinken en afleiding mee voor onderweg. Een leuke ‘beloning’ is een bellenblaas of bal, voor een stop op een parkeerplaats die geen speeltuintje heeft, maar wel ruimte om even te rennen.

MET HET VLIEGTUIG

Je kunt vliegen van Rotterdam/Den Haag (Transavia) of Charleroi (Ryanair) naar Bergerac. Vanaf Amsterdam kun je naar Bordeaux vliegen (KLM of Easyjet). Een vlucht van zo’n anderhalf uur. Een groot avontuur voor kleine kinderen die als het ware vermaakt worden door alles wat zij om zich heen zien. Omdat je weinig hoeft mee te brengen naar onze Glamping, is vliegen echt het overwegen waard. Leg vooraf een huurauto vast in Bergerac/Bordeaux, dan rijd je in anderhalf tot twee uur door een prachtige omgeving naar onze Glamping. Een auto huren kost beduidend minder dan in Nederland. Of je voordeliger uit bent hangt van veel factoren af. Met een lease auto de tolwegen mijden is natuurlijk goedkoper dan last-minute tickets boeken. De vliegtickets zijn het goedkoopst wanneer je ze in het voorjaar al boekt.

MET DE TREIN

Helaas rijdt er geen autotrein naar Brive en is overstappen in Parijs onvermijdelijk. Los daarvan is reizen met de trein heel ontspannen met kleine kinderen. In de trein zijn er familie-wagons waar de kinderen met leeftijdsgenootjes kunnen rondlopen en (op de grond) kunnen spelen. Spelletje doen, DVD-tje kijken, boek (voor)lezen, beenruimte.. en dat terwijl het landschap en de tijd (Roosendaal- Brive inclusief overstap: 8 uur) voorbij vliegt. Een auto huren in Brive kan vooraf, er zijn 3 verhuurbedrijven bij het station dus het loont vast te moeite om de prijzen en mogelijkheden te vergelijken.

Bereid de overstap in Parijs goed voor: 1. zorg voor koffers met wielen; 2. boek de volgende trein niet te ‘aansluitend’ en 3. blijf rustig. Je wandelt met de meute mee door een lange ondergrondse gang en stapt dan in de metro van Gare du Nord naar Gare Austerlitz (op de heenweg). Best spannend omdat je nog metro-kaartjes dient te kopen, maar zo’n apparaat spreekt gelukkig ook Engels. Vraag gerust aan iemand in een uniform of een medereiziger WELKE metro je nodig hebt als je twijfelt. En vervolgens volg je de bordjes… Je kunt bij Gare du Nord even wat eten of drinken: alle fastfoodketens zijn er vertegenwoordigd.

Welk vervoersmiddel je ook kiest:

Bereid jezelf en de kinderen voor op de reis:
Maak (samen) een ‘routekaart’ met af te strepen herkenningspunten zoals de grens van Frankrijk. Dit kunnen ook ‘opdrachtjes’ (middagdutje, pakje drinken, benen strekken, cadeautje) zijn of een tijdsaanduiding (‘2 uur in het vliegtuig zitten’);
Neem ‘amusement’ mee zoals tablet, DVD’s, luister-CD’s, als cadeautje ingepakte strip- en kleurboeken, ‘autobingo’, ‘quizvragen voor de jeugd’, of maak een spelblik voor onderweg);
Laat de kinderen een ‘ik vermaak mezelf een half uurtje’- rugzakje vullen;
Zorg voor makkelijke zoethoudertjes zoals doosjes rozijnen/ smarties, knijpfruit, peperkoek in uitdeelverpakking. In een afsluitbaar bakje dat als opvangbakje voor de rozijnen/smarties kan dienen!

Inschrijven nieuwsbrief Place de la Famille

Over ons

Chris en Loes Schepers zijn in 2011 met hun kinderen (toen 6 en 3 jaar oud) uit Nederland vertrokken om in de Dordogne een voormalige boerderij om te bouwen tot Glamping Place de la Famille. In Nederland werkte hij als bouwkundig ingenieur bij de BAM, zij als ergotherapeut en manager in de GGZ. In hun vrije tijd waren Chris en Loes actief bij de scouting en renoveerden en verkochten zij twee huizen, met hulp van familie en vrienden.

Zij hebben ruim 3 jaar gezocht voor zij ‘La Mauratie’ vonden; de aankoop duurde bijna een jaar en de verbouwing van het woonhuis, de schuren en het terrein tot de Glamping van nu duurde 1 jaar en 4 winters. Over de fase ‘van droom naar ondernemingsplan’, de aankoop en de verbouwing, schreef Loes een aantal blogs in chronologische volgorde. Latere blogs doen verslag van hun deelname aan Ik Vertrek, de integratie in Frankrijk als gezin en haar baan als eigenaar van een Glamping.

Je kunt de aflevering van Ik Vertrek, gefilmd en uitgezonden in 2012, nog steeds terugkijken.

Naast de Glamping in Jayac, hebben Chris en Loes in Sarlat ook een aantal gîtes gerenoveerd. Deze verhuren zij onder de naam Excellent Sarlat.