Over PdlF

Ligging

Place de la Famille ligt in het Franse departement Dordogne, ook wel Périgord genoemd. De Glamping is landelijk gelegen in een glooiend landschap te midden van bos, walnootplantages en weilanden. Op een half uur rijden vind je verschillende leuke stadjes o.a. Sarlat-la-Canéda, Montignac en Brive-la-Gaillarde. Vanaf Utrecht is het 970km en enkel het laatste half uur over provinciale wegen. Vanaf Brussel is het 820km.

Adres;

Yvo en Bonny Moonen
1123, route des quatre Queyries
24590 Jayac, Frankrijk
0033 6 73266143

GPS coördinaten:
breedtegraad 45°00’21.99″N
lengtegraad 1°21’41.25″O

Als je ons adres in je navigatie systeem niet kunt vinden, probeer dan eens La Moratie in Paulin. Dat is het adres van onze overburen.[/column_content]Reismogelijkheden

We hebben drie reismogelijkheden van Nederland/België naar onze glamping in de Dordogne voor je uitgewerkt.

MET DE AUTO

Met de auto rijd je tot Brive over de snelweg (deels tolweg) en de laatste 30 minuten over provinciale wegen. Parijs is, in het midden van de reis, ook het vertragende midden van de zandloper: waar vele wegen samenkomen en over de binnen- en buitenring worden geleid. De ANWB raadt aan om de heenweg Bordeaux aan te houden en zo via de buitenring (A86) de binnenstad te mijden (voor de terugweg Lille aanhouden). Probeer het tijdstip van vertrek zo te plannen, dat je buiten de spits bij Parijs aankomt. Ben je Parijs voorbij (dit geldt zowel de heenweg als de terugweg) dan kun je gaan rekenen op de ‘verwachte aankomsttijd’ van de navigatie. Waarom zou je de terugweg niet zo plannen dat je om 01.00 uur thuis aankomt en de kinderen slapend in hun eigen bed legt? Of rijd ’s nachts terug en vraag of je de kinderen om 07.00 uur bij oma of de oppas mag afzetten om zelf die ochtend bij te slapen!

De rit (vanaf Utrecht-stad zo’n 1000 km) verdelen over 2 dagen is natuurlijk ook mogelijk. Overnacht in een eenvoudig en “snel” hotel waar de snelweg een stad raakt. Dat kan bij Orleans waar alle grote ketens op hetzelfde terrein zitten (Campanile, Formule 1, …) en familie-kamers verhuren. Je kunt er 24/7 inchecken met een credit card. Er is best wat te bekijken en beleven voor de kinderen. Een charmante chambre d’hôtes (pension) met een tuin/zwembad is natuurlijk een relaxter idee, maar let wel op hoe ver deze van de snelweg afligt. Je zit vast niet op een omweg van meer dan een uur te wachten.

Voor een tip om onderweg te overnachten kijk ook eens hier.

Je weet het wel: neem voldoende eten, drinken en afleiding mee voor onderweg. Een leuke ‘beloning’ is een bellenblaas of bal, voor een stop op een parkeerplaats die geen speeltuintje heeft, maar wel ruimte om even te rennen.

MET HET VLIEGTUIG

Je kunt vliegen van Rotterdam/Den Haag (Transavia) of Charleroi (Ryanair) naar Bergerac. Vanaf Amsterdam kun je naar Bordeaux vliegen (KLM of Easyjet). Een vlucht van zo’n anderhalf uur. Een groot avontuur voor kleine kinderen die als het ware vermaakt worden door alles wat zij om zich heen zien. Omdat je weinig hoeft mee te brengen naar onze Glamping, is vliegen echt het overwegen waard. Leg vooraf een huurauto vast in Bergerac/Bordeaux, dan rijd je in anderhalf tot twee uur door een prachtige omgeving naar onze Glamping. Een auto huren kost beduidend minder dan in Nederland. Of je voordeliger uit bent hangt van veel factoren af. Met een lease auto de tolwegen mijden is natuurlijk goedkoper dan last-minute tickets boeken. De vliegtickets zijn het goedkoopst wanneer je ze in het voorjaar al boekt.

MET DE TREIN

Helaas rijdt er geen autotrein naar Brive en is overstappen in Parijs onvermijdelijk. Los daarvan is reizen met de trein heel ontspannen met kleine kinderen. In de trein zijn er familie-wagons waar de kinderen met leeftijdsgenootjes kunnen rondlopen en (op de grond) kunnen spelen. Spelletje doen, DVD-tje kijken, boek (voor)lezen, beenruimte.. en dat terwijl het landschap en de tijd (Roosendaal- Brive inclusief overstap: 8 uur) voorbij vliegt. Een auto huren in Brive kan vooraf, er zijn 3 verhuurbedrijven bij het station dus het loont vast te moeite om de prijzen en mogelijkheden te vergelijken.

Bereid de overstap in Parijs goed voor: 1. zorg voor koffers met wielen; 2. boek de volgende trein niet te ‘aansluitend’ en 3. blijf rustig. Je wandelt met de meute mee door een lange ondergrondse gang en stapt dan in de metro van Gare du Nord naar Gare Austerlitz (op de heenweg). Best spannend omdat je nog metro-kaartjes dient te kopen, maar zo’n apparaat spreekt gelukkig ook Engels. Vraag gerust aan iemand in een uniform of een medereiziger WELKE metro je nodig hebt als je twijfelt. En vervolgens volg je de bordjes… Je kunt bij Gare du Nord even wat eten of drinken: alle fastfoodketens zijn er vertegenwoordigd.

Welk vervoersmiddel je ook kiest:

Bereid jezelf en de kinderen voor op de reis:
Maak (samen) een ‘routekaart’ met af te strepen herkenningspunten zoals de grens van Frankrijk. Dit kunnen ook ‘opdrachtjes’ (middagdutje, pakje drinken, benen strekken, cadeautje) zijn of een tijdsaanduiding (‘2 uur in het vliegtuig zitten’);
Neem ‘amusement’ mee zoals tablet, DVD’s, luister-CD’s, als cadeautje ingepakte strip- en kleurboeken, ‘autobingo’, ‘quizvragen voor de jeugd’, of maak een spelblik voor onderweg);
Laat de kinderen een ‘ik vermaak mezelf een half uurtje’- rugzakje vullen;
Zorg voor makkelijke zoethoudertjes zoals doosjes rozijnen/ smarties, knijpfruit, peperkoek in uitdeelverpakking. In een afsluitbaar bakje dat als opvangbakje voor de rozijnen/smarties kan dienen!

Inschrijven nieuwsbrief Place de la Famille

Over ons

Bonjour!

Wij zijn Yvo en Bonny Moonen en wij nemen dit seizoen (2021) het stokje over van Chris en Loes. Samen met onze 4 kinderen, Aurely van 10, Remy van 8, Sophie van 3 en Emily van 4 maandjes, beginnen wij dit jaar aan het grote avontuur. De afgelopen maanden stonden bij ons in het teken van verhuisdozen inpakken, werkzaamheden afronden, veel papierwerk, heel veel afscheid nemen en nog meer verhuisdozen inpakken en weer uitpakken.

Vanaf het moment dat wij elkaar 20 jaar geleden leerden kennen op de Hoge Hotelschool in Maastricht is het onze gezamelijke droom geweest om in Frankrijk een hotel, camping of vakantieparkje te beginnen. Misschien is het herkenbaar, als je eenmaal in de sneltrein van carrière maken stapt wordt het steeds moeilijker om die afslag te nemen die je zo graag in wilde slaan. Totdat we afgelopen zomer met Chris en Loes in gesprek kwamen over een mogelijke overname van Place de la Famille. Na enkele skypesessies zijn we in september gaan kijken en waren wij op slag verliefd op deze bijzondere plek. Het was niet enkel de plek maar het hele concept waarbij ontspannen, ontmoeten en ontdekken zo belangrijk zijn. Het geheel was een schot in de roos en wij wisten het, dit is onze afslag.

We zijn dan ook enorm blij dat we vol nieuwe energie het succes van Place de la Famille voort mogen gaan zetten. We blijven in de zomer wel in het woonhuis wonen waardoor deze dus niet meer als vrijstaande gîte verhuurd zal gaan worden. Ons plan is om op korte termijn de schuur naast het woonhuis te verbouwen tot 3 extra gîtes. Daarnaast willen we komend seizoen onderzoeken of er bij onze gasten behoefte is om het restaurantconcept verder te ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan het aperitief of de lunch.

Blijf gezond, blijf genieten en we hopen je snel te mogen ontvangen bij Place de la Famille!

Zonnige groeten,

Yvo en Bonny en de kinderen