Ontdekkingskaart tochten allerlei

Lokaties tochten allerlei

Fietsen over oude spoorbaan

Hou je van fietsen, dan is een fietstocht over het Vélo Vert (ca 35km) een aanrader: in Sarlat kun je fietsen huren, ook kinderzitjes of aanhangertjes, (laat Loes dit van te voren reserveren) en fietst vervolgens over de oude spoorbaan (nu geasfalteerd) tussen rotsen, over bruggen en door tunnels richting Souillac. Na de lange tunnel zie je bij de volgende brug (= Saint Julien de Lampon) links aan het water een terras en rechts aan het water een prima snackbar/brasserie (fiets je over de brug, via de camping naar toe). Daarna dezelfde weg terug, maar dat heb je nauwelijks in de gaten. Vlak bij start-/eindpunt bevinden zich de grote supermarkt E. LeClerc en de Lidl (kies je voor de Lidl, dan rijd je verplicht door het drukke centrum terug…. na de Leclerc kun je rechtdoor via de rondweg naar Salignac.. stuk sneller!). Neem voldoende water mee! Tussen Sarlat en dat terras is er niets te koop. (meer…)

Stoomtrein van Martel

De stoomtrein van Martel is een echte trein, met stoom(fluit) en een man die de kolen schept. De trein vertrekt op het oude station en rijdt een uur langs een bergwand/ afgrond en door zwartgeblakerde tunnels. Voor kinderen echt een belevenis (mogen na afloop de locomotief bekijken en op de foto met de kolenschepper), eventueel in combinatie met een bezoekje aan Martel met het prachtig verstopt gelegen Office de Tourisme en leuke restaurantjes. (meer…)

GEOCACHING

Via de app ‘geocaching‘ kun je, waar je ook bent, zien of er zich in de buurt ‘caches’ bevinden: verstopte doosjes met daarin een logboek waar de vinder zijn naam en de datum in opschrijft. Je zwerft op deze manier door een stad of bos, komt op plekken waar je anders niet zou komen. Echt een aanrader!

En PdlF heeft een eigen route uitgezet speciaal voor jullie! Zoek maar op ‘in de buurt’ of op de naam ‘Ronde en Famille’. Je bent ruim anderhalf uur aan het speuren (2,5 km), met de Glamping als eindpunt. Neem iets te drinken mee en een pen.

Stadsspeurtochten

Place de la Famille heeft een wandeling met spel-element uitgezet in Rocamadour, Saint- Géniès, Salignac, Sarlat, Souillac en Terrasson. Je vindt ze op onze site of je kunt een meeneem-exemplaar vragen bij de receptie. Er staan ook tips op wat er verder te doen/ bekijken is in en rond het stadje.

In Terrasson en in Sarlat heeft PdlF ter aanvulling op de wandeling/speurtocht een FOTO tocht uitgezet op haar Instagram account. Je vindt de speluitleg op de ontdekkingskaart en op Instagram. Zorg dat je de ontdekkingskaart bij je hebt!

Uitgezette routes – wandelen of fietsen

Wandelen met de kids: er is een blauwe wandelroute uitgezet, met leistenen dakpannen waarop in het blauw de cijfers 1 t/m 10 staan, plus een richtingspijl. De blauwe route begint rechts van het badgebouw, onderaan het terrein. Het is een wandeling van ruim 2 km, een klein uurtje met de kinderen. Je kunt bij de receptie een quizboekje meenemen waarbij je bij ieder bordje een vraag oplost of een DOE opdracht uitvoert. Natuurlijk kun je met deze quizboekjes ook een andere wandeling leuker maken…

Op de fiets: Er zijn door de overheid speciale ATB routes uitgezet, met paaltjes met een gele dop. Deze gele routes zijn rondjes (Boucles). Ze worden verbonden door groene routes, daarvan loopt er één op 100 meter afstand vanuit de Glamping, dus aanhaken is eenvoudig. Maar let op, staat er in het GROEN: “10 km Boucle de Paulin”, dan is dit het aantal km naar het begin van die Boucle (die bv 25 km kan zijn). Een overzichts-kaart vind je in de receptie. Je kunt ook met de auto naar een GELE Boucle rijden, dan weet je precies waar je aan toe bent.