Ontdekkingskaart dieren- en familieparken

Lokaties dieren- en familieparken

Réserve Zoologique de Calviac

In dit bosreservaat (3 Ha, op berghelling), niet commerciële inslag, volg je als bezoeker de schaduwrijke wandelpaden dwars dóór de ‘hokken’ (afgezette stukken bos) van 30 beschermde diersoorten uit Zuid-Amerika t/m Oceanië. De dubbele deuren voorkomen dat de dieren ontsnappen en je kunt hen letterlijk van alle kanten bekijken. Aanraken of storen mag niet, de natuurlijke omgeving wordt zo goed mogelijk nagebootst en juist daarom is er erg veel te zien: de dieren zijn niet op de bezoekers gericht maar doen hun ding. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur is uiteraard NIET buggy proof. Ook worden de dieren gevoerd op aangekondigde tijden. Hele jaar geopend. Theesalon en winkeltje aanwezig en zo volwaardige uitstap. (meer…)

La Fôret des Singes

In dit bos van 20 Ha leven 130 berberapen in totale vrijheid. In een betoverende omgeving zoeken zij contact met de wandelende bezoekers, die bij de ingang een handje popcorn meekrijgen. Ook is er een speeltuintje, een gids die ieder uur de apen voert terwijl zij informatie geeft, picknickplaats & snackbar met terras. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Park is goed toegankelijk voor buggy’s. (meer…)

Le Rocher des Aigles

De Rocher is gelegen achter de bovenste parking bij het kasteel van Rocamadour. In dit park worden meer dan 100 zeldzame roofvogels gehouden in volières die zo veel mogelijk de natuurlijke habitat nabootsen. Een aantal vogels vertoont haar kunsten ’s middags in de vogelshow. Tip: Net als Fôret de Singes goed te combineren met een ridder-/ paardenshow aan de andere kant van de parking. Zie ontdekkingskaart Rocamadour. (meer…)

Quercyland Parc Aquatique

Dit park heeft allereerst een groot open lucht zwembad met 5 verwarmde baden (6 maanden-3 jaar; 3-7 jaar; 7-12 jaar; baantjes trekken), daarnaast mega glijbanen, springkussens en trampolines, waterfietsjes en karting (alles zonder bijbetaling). Je kunt er eten of een picknick tafel huren. Beetje vergane glorie, maar wel oké. (meer…)

Le Bournat

Een origineel familiepark waarbij je je vanaf de entree in het jaar 1900 waant: ouderwetse, krakende draai- en zweefmolens, een dorpje met presentaties van oude ambachten, kunstige animatie (zoals mimespelers op stelten), lachspiegels en de ganzen-, schapen- en koeienhoedster die met haar honden de verschillende kuddes uitlaat. Een eetcafé en restaurant met beide een goede prijs-kwaliteit verhouding, vriendelijke bediening en mooi terras maar zelf picknicken dat kan ook. Tegen bijbetaling: met het gezin in een bootje, door een ‘moeras’ varen om dieren te spotten. Echt een park om te onthaasten door de korte wandelingen tussen de attracties en relaxte activiteiten als schommelen, kegelen en eendjes vissen. (meer…)

Wizz’titi

Ook een klimpark, maar met extra’s zoals een blote voeten pad (handdoek mee!), hangmatten en een wandelpad op 8 meter hoogte… speciaal gericht op de allerkleinsten. Eten als in andere klimparken; reken op 2-3 uur aan activiteiten. Goed te combineren met winkelen in de sfeervolle binnenstad van Brive of met kleding/ schoenen giganten, zoals de Decathlon aan de toegangsweg naar Brive. (meer…)

La Fôret des Ecureuils of Monkey’s Forest

Parcours accrobranches: jezelf, gezekerd (dus rokjes zijn niet handig!), verplaatsen naar de volgende boom; echt een avontuur voor de hele familie. Vanaf 3 jaar op 1-meter hoogte (routes met meelopende volwassene).

Vanaf 1.35 m de overige routes hoger en hoger met moeilijke hindernissen en meeklimmende volwassene. Ook in de witte routes zitten al ‘spectaculaire’ kabelbanen. Je mag een parcours vaker doen of met bijbetaling van enkele euro’s overstappen naar een moeilijker parcours. Er is een snackbar met schaduwrijk terras om uit te rusten en bij te tanken, of je nuttigt je eigen consumpties aan een picknicktafel. Tip: neem (kleur)boek of spelletjes mee voor niet-mee(r)-klimmers: misschien houdt de ene ‘aap’ het langer vol dan de andere. (meer…)

Minigolf Lascaux of Jungle Golf

In Montignac vind je een prima midgetgolf baan (vanaf 4/5 jaar); stoere luchtkussens per leeftijd en een groen terras met oud-Franse spelletjes. Redelijke horecaprijzen dus (kleur-)boek of spelletje meenemen kan prima voor een relaxte lange middag.

In Le Bugue (Jungle Golf) is het flitsender, sneller en duurder. Plus: je waant je in een jungle qua geluiden, beelden van dieren en levende vissen/ kikkers. En het zit vlak bij le Bournat. Nadeel: het zit ingebouwd in een commercieel amusementstraatje met een aquarium (niet de prijs-kwaliteit die je in Nederland/ België gewend bent, maar wel oké), een spiegel Labyrinth met een Cro Magnon (NIET te doen onder de 6 jaar) en een klimconstructie waarin je tot grote hoogte kunt klauteren met kinderen boven de 7/8 jaar. Niet de landelijke sfeer van minigolf Montignac! (meer…)