+33 6 45 08 62 90 info@placedelafamille.nl

Het Zwembad


Het omheinde zwembad van 6 bij 12 meter loopt trapsgewijs af van 0m.30 naar 1m.40.

Terwijl de kleinsten zich vermaken op het niveau van 30 cm met gietertjes en ballen, beklimmen de grotere kinderen hun opblaas krokodil of eenhoorn in het diepe gedeelte. Tikkertje, opduiken, overgooien en de schoolslag oefenen. Er staan ligbedden rondom en op het plein kun je een ijsje eten.

Let op: Alle Franse zwembaden die niet strikt privé zijn, dus “collective” of “publique”, moeten aan veel eisen voldoen. Qua veiligheid (een noodknop op de filter en goede omheining) en qua hygiëne (de filtercapaciteit bijvoorbeeld en de dagelijkse controle van de waterwaarden).

De verplichte ‘strakke zwembroek’, waar we veel vragen over krijgen, valt onder beide eisen. Er zijn elders ongelukken gebeurd met kapotte filters en vacuüm gezogen boxershorts. Boxershorts die ook buiten het zwembad gedragen worden, brengen zand en zweet het water in. En bovendien kunnen onderdelen van sommige boxershorts krassen in de lining (het zeil) van een zwembad maken, waarin vuil zich kan ophopen.

Als “collective” zwembad moeten wij onszelf en jullie houden aan de strakke zwembroek-regel. We hopen dat bovenstaande uitleg jullie eventuele bedenkingen wegneemt.