PdlF Printables

De ideeën voor spelen, speuren, knutselen en koken op vakantie met kinderen tot 10 jaar die we de afgelopen jaren verzameld en bedacht hebben proberen we hier te vertalen naar makkelijke printables voor andere ouders. Onze kinderen zijn er letterlijk uitgegroeid, dus net als bij kleertjes die je doorgeeft, wordt de boel nu opgeschoond en doorgegeven. Het zullen activiteiten zijn voor op reis of voor een vrije dag.. om daar een vakantie-momentje van te maken.

De printables zijn gratis te downloaden voor abonnees op onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het wachtwoord.

PdlF printables - BinnenspeurtochtenBij een speurtocht denk je vast aan een wandeling buiten, maar met kleine kinderen kun je ook prima binnen aan de slag. Hier drie ideeën om te combineren/ aan te passen aan de leeftijd en interesses van de kinderen, de locatie en jouw voorbereidingstijd.

 

 

 

PdlF printables - Tekenverhaal ridders kopieertafelHier een idee voor een regenachtige middag: jij leest een verhaal voor, terwijl de kinderen een tekening maken over wat ze horen. Je kunt de tekeningen na afloop als illustraties op de kaft plakken… en zo wordt een verhaal een boek!
 

 

 

 

PdlF Printables - maak je eigen bordspelUitleg: Je hebt er misschien wel één in de kast liggen: een bordspel dat als reclame werd uitgedeeld door een supermarkt of bijvoorbeeld frisdrank merk. Vaak lijkt het op ganzenbord (met start- en eindpunt) of Triviant (rondlopen tot je X punten hebt behaald). Zo’n spelbord kun je hergebruiken/ nieuw leven in blazen door met (of voor) de kinderen een EIGEN spel te verzinnen qua thema vragen en opdrachten.
 

 

 

 

PdlF Printables - vakantieboekjeUitleg: Waar je ook op vakantie gaat, in dit boekje kunnen kinderen de reis voorbereiden en vastleggen. Wel even uitprinten als ‘boekje’! We wensen jullie een fijne vakantie.