Table d’hôtes

 

“La table d’hôtes est une prestation facultative proposée en sus de l’hébergement aux personnes qui dorment sur place. Ce sont généralement des plats composés d’ingrédients provenant principalement du terroir. Le repas est pris, généralement le soir, autour de la même table dans la cuisine ou la salle à manger familiale ou une salle spéciale, en compagnie du ou des propriétaires.”

Table d’hôtes is een optionele service die wordt geboden bij accommodaties waar men overnacht. De maaltijden die worden aangeboden zijn voornamelijk samengesteld met producten uit de betreffende streek. Er wordt vooral in de avond gegeten, aan de keukentafel of bijvoorbeeld in een familiale setting of speciale zaal, onder gezelschap van de eigenaar (eigenaren).

Dat is precies wat we bij Place de la Famille willen bieden! Yvo stelt elk jaar opnieuw de menu’s samen, we testen met plezier de gerechten in de winter en maken een keuze wat we gaan serveren in de zomer. In het hoogseizoen is er de mogelijkheid om maar liefst 7 avonden in de week een maaltijd te nuttigen bij ons. Zie ook Eten en drinken voor de opties die we bieden. 

Zowel voor de kinderen als voor de ouders wordt er gezorgd.

Een kindermenu wordt doorgaans om 18:00 uur geserveerd, waarna zij lekker op de Place kunnen blijven spelen zodat de ouders zelf rustig kunnen eten. Op zondagen bijvoorbeeld houden de kinderen hun eigen ‘wie eet de meeste pannenkoeken’ wedstrijd. Lekker met stroop en poedersuiker gewoon uit Nederland! Bij het kindermenu wordt er altijd limonade voorzien en een toetje.

Voor wie als ouder even niet wil nadenken over de vraag ‘Wat eten we vandaag?”, boodschappenlijstjes maken, en maaltijden koken kun je je inschrijven voor onze diners.

Na de reis naar de camping is het prettig aanschuiven voor een BBQ. Elke zaterdag onbeperkt bbq-en en met wisselende salades. Ook voor vegetarische wensen wordt gezorgd. Een extra groentepakketje en vegetarische salades worden aan het assortiment makkelijk toegevoegd.

 

Voor de zondagen en dinsdagen zijn er menu’s samengesteld. Er is op beide dagen een keuze mogelijk tussen twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts. Wanneer je twee weken bij ons verblijft kun je toch elke week weer een ander menu voor jezelf samenstellen! Chef Yvo haalt zijn ingrediënten zoveel mogelijk bij de lokale ‘producteurs’. Rumsteaks van de dorpsslager, magret de canard, geitenkaasjes en ook de wijn die we serveren komt uit de Dordogne. Ook als je niet van geitenkaas houdt of vegetarisch eet bieden we heerlijke alternatieven in overleg. 

De donderdag staat in het teken van Tapas. Een avondje lekker tafelen onder het genot van een glaasje Sangria en de kids…… die liggen op grote matrassen in het speelkasteel een filmpje te kijken samen…