Praktische Informatie

Dit is de digitale informatie map van Place de la Famille. Deze vervangt het blader-exemplaar in de eigen accommodatie. Voor ons het grote voordeel dat we deze map niet iedere zaterdag hoeven te ontsmetten, en jullie hebben nu alle informatie (praktische adressen, ontdekkingskaarten, speurtochten) altijd bij de hand, op je smartphone.
Hier vind je de praktische informatie over het terrein, inclusief de corona maatregelen.
Er is ook een link naar de inventarislijst van jouw accommodatie.
Heb je de rondleiding- video al bekeken? Die vervangt de zaterdag- rondleiding over het terrein (we zien jullie al lopen, met de telefoon in de hand!). Natuurlijk kun je die video ook thuis of in de auto al een keer bekijken. Er is er één specifiek voor kinderen…
Op onze pagina ontdekkingskaarten, staan alle activiteiten per thema bij elkaar, met locatie/website en een foto.
Op onze pagina stadsspeurtochten staan de stads- ontdekkingskaarten ingeplakt. In de receptie ligt een stapel meeneem-exemplaren, want anders kunnen de kinderen geen antwoorden invullen, voorwerpen wegstrepen of inkleuren…  Vergeet niet zo’n exemplaar en een pen mee te nemen!
Op onze pagina fotospeurtochten staan 3 speurtochten waarbij de foto’s op je smartphone de weg zullen wijzen. 

Maar nu eerst de praktische informatie op & rond het terrein !

HET PLEIN

Je bent van harte welkom om te komen ontspannen, ontmoeten en ontdekken op het plein !!

Om te zorgen dat het speelmateriaal in goede conditie blijft, verwachten we dat de volwassenen toezicht houden op het juiste gebruik qua veiligheid, zorgvuldigheid èn opruimen. Mocht er iets stuk gaan of zijn, meldt het dan even, we willen niet dat iemand zich pijn doet.

Dit zijn de drie spel-regels:

 • Ligt er in een speelruimte vloerbedekking, dan geen schoenen, eten of drinken mee naar binnen. Zo blijven de steentjes en bv. wespen buiten en kunnen ook de allerkleinsten veilig spelen.
 • Klim niet op de daken van het speelkasteel, de speeltoestellen of de kleurige loopauto’s!
 • Ben zuinig op het speelgoed, de spelletjes en boeken en leg ze netjes terug in de kasten.

COVID-19: Het overdekte deel van het plein van PdlF valt onder de BUITEN-ruimte van de Glamping. De receptie, het toilet en het badgebouw zijn BINNEN-ruimte.

BINNEN zullen we de hygiëne streng bewaken. Zo mogen er deze zomer GEEN KINDEREN in de receptie komen. We hebben de kleurplaten en kleurtjes verplaatst naar een hoekje op het overdekte terras. En de ouders – die bij de deur van de receptie verplicht hun handen ontsmetten- halen een drankje/ houten puzzel/ leesboekje voor hun kinderen (die evt. door het raam aan de kant van het zwembad, kunnen meekijken !). Je mag deze boekjes/ puzzels meenemen naar de eigen accommodatie. Leg ze na gebruik in een quarantaine box, in de kast bij de koffie-corner op het plein. Er staat bv zondag-maandag op en dit betekent dat de inhoud van deze mand volgende week zondag weer in de receptie kast teruggeplaatst wordt door ons, na een quarantaine van 6 à 7 dagen.

De spelletjes in de spelletjeskast op het plein vallen onder het BUITEN-speelgoed. Zij worden NIET door ons ontsmet, gebruik is op eigen risico. Dus minstens even de handen wassen vóór en na gebruik! Dit geldt voor al het BUITEN speelgoed, zoals fietsjes, de lego- blokken, etc. Vind je dit vervelend/ gevaarlijk, breng dan je eigen speelgoed mee.

We hebben een wasbak gemaakt, rechts van de ingang van het speelkasteel. We vragen de kinderen hun handen te wassen vóór ze het speelkasteel in gaan en nadat ze in het speelkasteel gespeeld hebben. Dit geldt ook voor de pingpongtafel/ voetbalspel.. maar we houden hier geen TOEZICHT op, we gaan er van uit dat ouders toezicht houden tot het bij de kids is ‘ingeslepen’.

Op het plein is een toilet, dat kan deze zomer enkel op zaterdagochtend door aankomende en vertrekkende gasten gebruikt worden. Daarna wordt dit toilet afgesloten en gebruikt iedere familie haar eigen privé sanitair. Dit vinden wij geen fijne maatregel, maar het levert JUIST rond de maaltijden te veel besmettingsgevaar op.

Jullie hoeven nergens een mondkapje te dragen op de Glamping. We gaan er van uit en faciliteren dat de volwassenen zowel binnen als buiten de anderhalve meter afstand in acht nemen. Het vakantiegevoel en jullie veiligheid, staan voorop! 

 

CONSUMPTIES OP HET PLEIN

Buiten de maaltijden en georganiseerde activiteiten zoals de pubquiz mag je ook eigen consumpties nuttigen op het plein, gebruik dan wel je eigen serviesgoed en neem het ook mee terug naar jouw accommodatie. Plaats de afwas van het plein en de lege (bier)flesjes aub in de blauwe bakken in de koffiehoek op het plein. Daar staat een vuilnisbak met een GELE zak (zie Afvalscheiden) en een klein vuilnisbakje voor koffiedrap/GFT-afval.

COVID-19: Wij bieden jullie deze zomer GRATIS koffie en thee aan OP HET PLEIN. Enkel de koffie/thee die je mee wilt nemen naar de eigen accommodatie, dien je af te strepen. De honestyfridge op het plein (frisdrank, flesjes water, ijsjes) is verplaatst naar IN de receptie. Wijn en bier staan in dezelfde koelkast, maar deze zomer NIET achter de bar: alleen medewerkers van PdlF mogen deze zomer achter de bar komen! En we herhalen het nog maar een keer: kinderen zijn dit jaar niet welkom IN de receptie. Wanneer alle volwassenen consequent hun handen ontsmetten bij binnenkomst, de looproute volgen en anderhalve meter afstand houden, dan zitten we goed, qua COVID- richtlijnen en kunnen jullie wel gezellig ZELF een drankje pakken.

Heb je een verzoek qua invriezen (bv glutenvrij brood, babyvoeding, koelelementen), zoek ons dan even op. Wij zullen het voor jullie in de diepvries leggen.
Pluk –als volwassene/ mèt de kids- gerust wat kruiden uit het kruidentuintje, voor verse thee of een eigen gerecht!

HET ZWEMBAD

Deze wordt iedere ochtend schoongemaakt en is daarna geopend. Het is een onbewaakt zwembad, ouders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor hun kinderen (qua rennen/ duiken, etc.) en zij zijn verplicht aanwezig. De Franse wetgeving stelt strenge eisen aan de waterkwaliteit en veiligheid van zwembaden die niet privé zijn, vandaar de verplichte ‘strakke’ zwembroek ipv het boxershort model. Kinderen die nog niet zindelijk zijn dragen een zwemluier, die zijn eventueel bij ons te verkrijgen. De rode noodstop op het filterhuisje maakt het mogelijk de pompinstallatie van het zwembad in geval van een calamiteit snel en handmatig uit te schakelen.

We willen bijen en wespen niet lokken met suikersporen en ook zand en steentjes op terras en de liner van het zwembad zo veel mogelijk voorkomen. We vragen jullie daarom om schoeisel, eten en drinken (muv water) buiten de poort te laten.

COVID-19: we hebben een extra terras gecrëerd bij het zwembad, buiten het hek en ook meerdere lounge-hoekjes op het plein. Bij het zwembad staan minder – plastic- ligbedden vanwege de verplichte afstand en we vragen jullie om de drukte bij het zwembad te beperken door de ruimte binnen het hekwerk te gebruiken om te zwemmen/ op de kinderen te letten, en ruimte buiten het hekwerk om een boekje te lezen of te zonnen. Er staat een ontsmettingsmiddel bij het zwembad waarmee we je vragen de PLASTIC ligstoelen vóór en na gebruik te ontsmetten. Kijk even op het etiket hoe het werkt. Neem je eigen speelgoed mee naar het zwembad en neem dit na gebruik weer mee terug naar de eigen accommodatie.

SAMEN ETEN OP HET PLEIN

Drie dagen per week kan er worden aangeschoven op het plein. Het menu en de inschrijflijst vind je bij de broodkast. De maaltijden zijn inclusief een glas wijn, water en koffie of thee. Extra wijntjes kun je tappen uit de wijnkoeler, overige drankjes kun je pakken uit de honesty-fridge in de receptie. Er hangt een prijs-/afstreep-lijst naast per dag. Op vrijdag ontvang je de rekening van die week.

COVID-19: We kunnen de kinderen niet eerst aan hun eigen tafel laten eten, omdat hun ouders er dan in de praktijk om heen gaan staan/ bij gaan zitten. We hebben het volgende alternatief bedacht: met anderhalve meter tussen de tafels, beginnen we de maaltijd met tapas-de-la-famille of met soupe-de-la-famille. Voor de kinderen is deze gang het hoofdgerecht, voor de ouders het voorgerecht. Een grote schaal vol kleine hapjes (en een beker soep)… met voor ieder wat wils. Vervolgens gaan de kinderen spelen en kunnen de ouders met elkaar aan tafel/ in een lougeset het hoofdgerecht en koffie/thee en taartje eten, laat je maar verrassen…

 

BROOD- / ONTBIJTSERVICE

Je kunt vóór de AANGEGEVEN tijd (meestal 18.00 uur, maar op zon- en feestdagen al vóór 12.00 uur) jouw bestelling plaatsen op de broodlijst bij de broodkast, dan liggen de verse ‘pain & croissants’ de volgende ochtend rond half 9 op je eigen plankje in de broodkast. Op te halen door de ouders !! We rekenen 1 euro transportkosten per bestelling (ongeacht de hoeveelheid), bovenop de aangegeven prijs. Hebben we de bestelling doorgegeven (18.15 of 12.15 uur) dan staat er een ‘+’ boven jouw kolom (betekent: “extra bovenop de bestelling”). Je kunt alsnog bestellen, UITGEZONDERD het brood-van-de-dag (meergranen, bruin, etc.).
Heb je de ontbijtservice geboekt, dan wordt deze rond half 9 gebracht naar je accommodatie, op zondag zit er een toelichting bij. De bak met de afwas mag je terugbrengen: die doen wij voor jullie.

BRANDVEILIGHEID

In de safaritenten zijn een brandblusser en branddeken aanwezig. Ben extra voorzichtig met open vuur in de tenten: niet roken, geen kaarsjes en als de gaskachel brandt (voor/naseizoen, we leggen graag even uit hoe de kachel werkt!), zorg dan dat de deuren snel open kunnen (losmaken van de grond). De gaskachel nooit onbewaakt of ’s nachts branden.

Op de BBQ plaats is een brandblusser aanwezig, ook aan de bomen bij de tenten zijn enkele brandblussers opgehangen. Bovendien zijn er tuinslangen op de achtermuur van de Vrijstaande Gîte en de zijmuur van het badgebouw neer gehangen, om bij brand de verspreiding van het vuur tegen te gaan.
Hoor je –onvoorzien- het geluid van een voetbal-supporters-toeter; spoed je dan naar het verzamelpunt op het plein bij de grote poort voor verdere instructie. Zelf alarm slaan? De toeter bevindt zich achter de balie van de receptie.

BBQ: haal het rooster en de tangen bij ons op en lever ze schoon weer in. Aanmaakblokjes en houtskool zijn goed te verkrijgen bij de supermarkt. 

Beperk na 23.00 uur aub het geluidsoverlast voor andere gasten. 

Plattegrond PDLF

AFVAL SCHEIDEN

We vragen jullie medewerking zodat wij het afval OP DE JUISTE MANIER kunnen aanleveren:
Gooi in de GELE zak van jouw ronde vuilnisbak alle ‘schone’ verpakkingsmaterialen zoals karton, yoghurtbakjes, plastic flessen, blik etc.. Ook PAPIER mag er in. Wordt gerecyceld.

GLAS kun je kwijt in de zwarte vuilnisemmer bij de afwasbakken in het badgebouw, er staat ‘glas’ op.

De ZWARTE zak in de andere vuilnisbak is voor GFT en vuil verpakkingsmateriaal zoals bv luiers.

Volle, dichtgebonden zakken kun je kwijt in de kliko’s op de parkeerplaats. GEEN los afval inwerpen aub !!!

Nieuwe vuilniszakken vind je onder in de eigen vuilnisbak (of bij ons ;).

afvalscheiding

OVERIGE PUNTEN

Inloop uur

Iedere ochtend, m.u.v. de woensdag en de zaterdag, is Loes of evt. een vervanger tussen 9.30 en 10.30 op het plein te vinden, voor al je vragen (iets reserveren? een wasje draaien? info over een uitstapje?) of gewoon een kletspraatje. Woensdag is onze vrije dag en zijn we na het ontbijt ‘afwezig’, maar natuurlijk wel telefonisch bereikbaar voor dringende zaken.

Week-agenda

In de receptie hangt een overzicht van weekmarkten (’s ochtends), eetmarkten (’s avonds) en georganiseerde activiteiten op de Glamping. Inschrijven is niet nodig, kom als je zin hebt. Op maandagmorgen is er aansluitend aan het inloop uur een activiteit voor de kinderen. bv levend ganzenbord, of ‘het waslijnspel’. Afhankelijk van het weer en de leeftijd van de aanwezige kids. Ouders mogen meedoen!

Kleding wassen

Handwas en natte handdoeken kunnen aan de waslijnen worden opgehangen op het terrein of in de ruimte bij de nooduitgang van het badgebouw. Als je een was in de wasmachine wilt laten draaien, lever dan de plastic wasmand uit jouw badkamer bij ons in, met de gewenste wastemperatuur. We rekenen € 7,50 per was. De was wordt schoon en nat bij je afgeleverd in een ontsmette wasmand.

Aansprakelijkheid

Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies/diefstal van persoonlijke eigendommen.

WIFI netwerk

Een gratis WiFi-netwerk is beschikbaar. Log in op Glamping Place de la Famille. Een internetpagina opent zich waarop je als taal(vlaggetje) ‘Nederlands’ kunt kiezen. Dan staat daar de uitleg hoe je één-malig per familie een account dient aan te maken.
Vervolgens vul je als ticket-ID in: PdlF_gasten
en als wachtwoord: PdlF24590

In de Vrijstaande gîte is een apart WiFi-netwerk. Log in op PdlF-gast met wachtwoord LaMauratie. De verdere werkwijze is zoals hierboven omschreven. Natuurlijk is op de rest van het terrein het netwerk Glamping Place de la Famille ook voor jullie toegankelijk.

Of stuur je een kaartje ?  Er zijn gratis ansichtkaarten van Place de la Famille te verkrijgen in de receptie en de Europa(post)zegel tegen kostprijs (= € 1,20). En ja, de gele brievenbus die schuin tegenover de uitgang van de parkeerplaats aan de muur hangt, is een officiële brievenbus !

SPECIFIEK VOOR DE SAFARI(LODGE)TENT

Gasfles/ gasfornuis

De gasfles voor het fornuis staat opengedraaid naast de tent. In het fornuis zit de beveiliging ingebouwd zodat de gasfles niet hoeft te worden dichtgedraaid. Houd de knop van het gasfornuis enkele tellen ingedrukt na het ontsteken met een lucifer, zodat de vlam blijft branden.

Koffie zetten in een percolator gaat als volgt: draai de percolator open en vul het onderste deel met water, tot 2 cm onder de rand. Zet het zeefje er in en schep 2 lepels koffie in dit zeefje. Zet de percolator op het gasfornuis tot ’t water kookt. Je hoort ’t water sissend in het bovenste compartiment terechtkomen, klaar om in te schenken.

Inventaris(lijst) Safari-tent of Safari-lodge-tent

Ontbreekt er iets van de lijst, gaat of is er iets stuk? Zoek ons maar even op.

Laat de meubels aub op het houten vlonder staan en de picknicktafels/stoelen bij de BBQ plaats. Zet de ligstoelen gerust in het gras.

Mieren

Om de mieren buiten te houden de tip om geopende verpakkingen in de koelkast, de koektrommel of in de plastic voorraaddoos te bewaren.

Badgebouw

In het badgebouw komt uit de kraan aan de voorkant van het afwasgedeelte gecontroleerd drinkwater, uit de douches en wastafelkranen ook. Het toilet doorspoelen en afwassen gebeurt met water uit een regionale bron.

COVID-19: Er is een looproute in het badgebouw voor tijdens het spitsuur: loop dan via de nooduitgang naar buiten. Ook zijn er 2 ipv 3 afwasplekken deze zomer.

Het badgebouw met alle toiletten zit aangesloten op een sceptic tank. In het belang van de sceptic tank, vragen wij jullie niet méér toiletpapier te gebruiken dan noodzakelijk en zeker geen babydoekjes, vochtig toiletpapier of maandverband door het toilet spoelen! Nieuwe zakjes voor het pedaalemmertje vind je er onderin.

Tussenschoonmaak

Bij een verblijf van 2 weken wordt op de tweede zaterdag schoon beddengoed aangeboden.

COVID-19: we vragen jullie ZELF de bedden te dekken en het gebruikte beddengoed en ‘onze’ handdoeken in de waszak te doen die je van ons krijgt.

De badkamer wordt gepoetst (beide incl.), ook wordt het handdoekenpakket ververst. Zorg aub dat de wastafel leeg is op zaterdagmorgen.

Dag van vertrek

We vragen jullie uiterlijk om 10.00 uur de tent/ badkamer (niet persé het terrein) te verlaten.
En om de tent als volgt achter te laten:

 • alle gordijntjes van alle ramen en de deuren naar de slaapcabines omhoog gerold;
 • de tafel en het tafelzeil schoon gepoetst;
 • de koelkast op stand 0 (= uit);
 • de zakken uit de vuilnisbakken dichtgeknoopt in de kliko’s op de parkeerplaats;
 • een check of het serviesgoed & bestek weer compleet in de eigen kast staat;
 • en een check of er geen knuffels, boeken of drinkbekers onder of achter een bed zijn gevallen !

COVID-19: Jullie krijgen van ons een waszak aangeboden op vrijdag. We vragen jullie al het beddengoed, inclusief de onderslopen van de kussen en de matrasbeschermers in deze zak te doen en buiten op het terras te zetten. Wanneer je het handdoekenpakket had, vragen we jullie de gebruikte handdoeken in het wasmandje van je badkamer te doen. Wij zullen dit allemaal ophalen en op 60 graden wassen.

SPECIFIEK VOOR DE VRIJSTAANDE GÎTE OF DE GÎTE ACHTEROM

Inventaris(lijst) Vrijstaande Gîte of Gîte achterom

Ontbreekt er iets van de lijst, gaat of is er iets stuk? Zoek ons maar even op.

Mieren

Om de mieren buiten te houden de tip om geopende verpakkingen in de koelkast, de koektrommel of in de plastic voorraaddoos te bewaren.

Brandveiligheid

In de gites is een brandblusser aanwezig. Vóór de vrijstaande gîte mag je BBQ-en, verder enkel op de BBQ-plaats (NIET op het terras van de gîte Achterom !!).

Drinkwater

In de gîte Achterom komt uit de kranen gecontroleerd drinkwater. Het toilet doorspoelen en douchen gebeurt met regionaal bron-water.

In de Vrijstaande gîte komt uit alle kranen regionaal bron-water. Er staan flessen officieel bronwater klaar om bijvoorbeeld babyvoeding of ranja van te maken.

Sceptic tank

De gîtes zijn aangesloten op een sceptic tank. In het belang van de sceptic tank, vragen wij jullie niet méér toiletpapier te gebruiken dan noodzakelijk en zeker geen babydoekjes, vochtig toiletpapier of maandverband door het toilet spoelen! Nieuwe zakjes voor het pedaalemmertje vind je er onderin.

Tussenschoonmaak

Bij een verblijf van 2 weken wordt op de tweede zaterdag schoon beddengoed aangeboden.

COVID-19: we vragen jullie ZELF de bedden te dekken en het gebruikte beddengoed en ‘onze’ handdoeken in de waszak te doen die je van ons krijgt.

De badkamer wordt gepoetst (beide incl.), ook wordt het handdoekenpakket ververst. Zorg aub dat de wastafel leeg is op zaterdagmorgen.

Dag van vertrek

We vragen jullie uiterlijk om 10.00 uur de gîte (niet persé het terrein) te verlaten.
En om de gîte als volgt achter te laten:

 • de tafel en het tafelzeil schoon gepoetst;
 • de koelkast op stand 0 (= uit);
 • de zakken uit de vuilnisbakken dichtgeknoopt in de kliko’s op de parkeerplaats;
 • een check of het serviesgoed & bestek weer compleet in de kast staat;
 • en een check of er geen knuffels, boeken of drinkbekers onder of achter een bed zijn gevallen !

COVID-19: Jullie krijgen van ons een waszak aangeboden op vrijdag. We vragen jullie al het beddengoed, inclusief de onderslopen van de kussen en de matrasbeschermers in deze zak te doen en bij de voordeur te zetten. Wanneer je het handdoekenpakket had, vragen we jullie de gebruikte handdoeken in het wasmandje van je badkamer te doen. Wij zullen dit allemaal ophalen en op 60 graden wassen.

HANDIGE ADRESSEN

Noodgeval: bel 112

Dit is voor politie, de pompier (brandweer) en ambulance; net als in NL dus.

Supermarkt en tankstation

Dichtst bijzijnde supermarkt Intermarché – Salignac-Eyvigues (rijd de markt voorbij, richting Sarlat) Ma t/m Za 9.00 – 12.30 / 15.00 – 19.00 Zo 9.00 – 12.30.

Hoogseizoen: ook tussen de middag geopend. Goed(koop) tankstation 24/7 aanwezig.

Grote supermarkten zijn er in Sarlat (E.Leclerc, Carrefour, Lidl), Souillac (E. Leclerc en Lidl) en in Brive (allemaal).

Oplaadpunten electrische auto’s

In diverse dorpjes zijn er oplaadpunten aanwezig (Salignac op de markt bij postkantoor, Saint-Génies op parkeerplaats begin van het dorp, supermarkt E.Leclerc in Sarlat)

Postkantoor

Salignac- Evigues tegenover de markt. Open van 9.00-12.00 en van 13.00 tot 16.00, niet op zaterdagmiddag of op maandagochtend.

Apotheek

Pharmacie Roy – Salignac-Evigues, tegenover de Intermarché. Ma t/m Za 8.30 – 12.30 / 14.00 – 19.15 (Za tot 17.00)

Het is mogelijk om je eigen huisarts een recept naar deze apotheek te laten faxen, wanneer je dit vooraf even bij hen meldt (kan via Loes, mag ook zelf). Tel: 05 53 28 80 31. Fax: 05 53 59 47 44

Huisarts/ Tandarts

Er is een huisarts in Salignac, achter de apotheek in het medisch centrum. Je kunt er enkel op afspraak terecht, tel. 05 53 28 79 56 (kan via Loes, mag ook zelf). Er zit een hele goede tandarts Dr. MAURY in Sarlat (Impasse Roc Bayard, tel. 00 33 5 53 31 09 44) voor urgente behandelingen.