Fotospeurtochten

In een drietal plaatsjes in de omgeving van Place de la Famille hebben we een fotospeurtocht uitgezet.

In Sarlat begint de foto-speurtocht op de markt. Je gaat staan waar de fotograaf stond op het moment dat hij/zij de foto maakte, en je volgt met de voeten de richting van de pijl op de foto. Zo loop je een mooie ronde door het oude centrum. Terug op de markt kun je kiezen voor nog een tweede lus, de andere kant uit. Die vind je op de ontdekkingskaart van Sarlat, onder het beschermde deel van deze website (gasten inlog nodig). Met tips en extra info.

In Terrasson begin je op de parkeerplaats bij de Office de Tourisme (het VVV) in het centrum. Met de auto sla je, over de brug, bij het stoplicht rechtsaf, dan is er vrijwel meteen links en rechts van de weg een parkeerplaats. Loop naar waar de foto genomen is en zoek vanaf dat punt dat wat er op de volgende foto staat. Loop verder in de richting waarin de foto genomen is, etc. Op de ontdekkingskaart staat de route aangegeven, met leuke weetjes en extra dingen om te bekijken (onder gasten inlog). Met de tips op de ontdekkingskaart kun je je uren vermaken in Terrasson.

In Salignac zit er een extra spel-element verwerkt in de foto-speurtocht. Je begint bij het postkantoor, tegenover de markt. Je schrijft op een papier 10 streepjes, want je gaat op zoek naar een woord met 10 letters. Je komt tijdens de route regelmatig een voorwerp (bv. een verkeersbord) tegen waarop op de foto, één letter niet zichtbaar is. In het echt zie je welke letter dat is, en je schrijft die letter op de juiste plaats in het woord (#3 = 3e streepje, etc.). Wanneer je terug bent bij het postkantoor, heb je vast het hele woord gevonden! Ook hier is de route op de ontdekkingskaart (onder gasten inlog) dezelfde route, met andere vragen en tips.

SARLAT-LA-CANÉDA

TERRASSON-LAVILLE-DIEU

SALIGNAC