Over ons

Chris en Loes Schepers zijn in 2011 met hun kinderen (toen 6 en 3 jaar oud) uit Nederland vertrokken om in de Dordogne een voormalige boerderij om te bouwen tot Glamping Place de la Famille. In Nederland werkte hij als bouwkundig ingenieur bij de BAM, zij als ergotherapeut en manager in de GGZ. In hun vrije tijd waren Chris en Loes actief bij de scouting en renoveerden en verkochten zij twee huizen, met hulp van familie en vrienden.

Zij hebben ruim 3 jaar gezocht voor zij ‘La Mauratie’ vonden; de aankoop duurde bijna een jaar en de verbouwing van het woonhuis, de schuren en het terrein tot de Glamping van nu duurde 1 jaar en 4 winters. Over de fase ‘van droom naar ondernemingsplan’, de aankoop en de verbouwing, schreef Loes een aantal blogs in chronologische volgorde. Latere blogs doen verslag van hun deelname aan Ik Vertrek, de integratie in Frankrijk als gezin en haar baan als eigenaar van een Glamping.

Je kunt de aflevering van Ik Vertrek, gefilmd en uitgezonden in 2012, nog steeds terugkijken.

Naast de Glamping in Jayac, hebben Chris en Loes in Sarlat ook een grote renovatie aangepakt. Zij kochten een vervallen woonhuis, bouwden een overdekt terras en grote aanbouw en creëerden zo twee gîtes, in de zomer te huur als Excellent Sarlat.

’s Zomers zijn ze druk met en voor hun gasten. In de winter woont het gezin in Sarlat en starten Chris en Loes een bedrijfje op dat aankoopbegeleiding biedt aan mensen die in de Dordogne een (vakantie)huis willen kopen.