+33 6 45 08 62 90 info@placedelafamille.nl

Kids 6 – 10 jaar


Kinderen van 8 en 9 voelen zich op deze Glamping al heel wat. En de 6 en 7 jarigen trekken zich graag aan hen op. En zo zie je de oudsten een speurtocht, verstoppertje of een optreden ‘organiseren’. Kinderen van 6-8 kunnen met hun ouders en elkaar een bordspel, potje tafelvoetbal of pingpong spelen, een speurtocht lopen, puzzelen. In het speelkasteel bouwen zij met de grote lego hoge muren en torens, om ze vervolgens met veel lawaai weer af te breken. Op het voetbalveld of in het zwembad worden wedstrijdjes gedaan. Qua uitstapjes kunnen de 6-10 jarigen mee in een kano (vanaf 5 jaar en ouder); ze kunnen op een (aanhang)fiets over het Velo Vert (oude spoorbaan dus relatief vlak); op het luchtkussen òp het meertje van Tamnies.

ACCOMMODATIE/ SANITAIR – In de helft van de safaritenten en in de gîte Achterom staat een stapelbed. In het voor- en naseizoen plaatsen we een eenvoudig gaskacheltje in de safaritenten, zodat het er ’s avonds en ’s ochtends snel aangenaam warm is. Er liggen ook extra fleecedekens.
De leesboeken uit de boekenkast in de receptie mogen mee naar de accommodatie!

SPELEN/ PLEIN/ ZWEMBAD – Kinderen van 6-8 kunnen met hun ouders en elkaar een uitdagend bordspel, een potje tafelvoetbal of pingpong spelen, een speurtocht lopen, puzzelen. In het speelkasteel bouwen zij met de grote lego hoge muren en torens, om ze vervolgens met veel lawaai weer af te breken.
Op het voetbalveld of in het zwembad worden wedstrijdjes gedaan. Maar gelukkig weten deze grote broers en zussen best dat je een beetje voorzichtig moet zijn met kleintjes in de buurt …

NIEUW IN 2019: Op donderdagavond na de BBQ staat de muziekinstallatie klaar voor de kinderdisco. En op maandagochtend organiseren we een activiteit voor de kinderen: een kinderfeest-zonder-jarige-job. Bijvoorbeeld Levend Ganzenbord of een speurtocht. Evt. in twee leeftijdsgroepen!

UITSTAPJES – Qua uitstapjes kunnen de 6-10 jarigen mee in een kano (vanaf 5 jaar en ouder); ze kunnen op een aanhangfiets of zelf mee fietsen op het Velo Vert (oude spoorbaan dus relatief vlak); ze kunnen quizboekjes en stads-speurtochten oplossen; op het luchtkussen òp het meertje van Tamniès; midgetgolf spelen in Montignac, een kiezeldam bouwen langs de Dordognerivier en in het klimbos een ‘èchte’ klimroute doen.
Qua binnenactiviteiten is er een binnenspeeltuin en een zwembad in Brive, een chocolademuseum in Terrasson en een mechanische-poppen-museum in Souillac.